matildaocholivia

Alla inlägg under april 2012

Av Matilda Olivia - 12 april 2012 20:05

Hej.. Idag har det vart en super-mysig dag i stallet med den FINASTE Thora <3 Jag åkte till stallet vid typ 13.30 och kom hem ca 17.30 Så jag har ju vart där ganska länge idag :)


När jag kom dit gjorde jag det vanliga. Mocka och sånt ;P Sen hämtade jag henne. Det var nog den JOBBIGASTE gången på länge som jag hämtat henne. Allt gick bra från början. Jag lockade på henne, gav henne en godis, spännde fast grimmskaftet i grimman, och försökte att få med henne. Men så dummade hon sig. Hon stod som fast-klistrad i marken, asså hon VILLE inte flytta på sig!! Jag blev såå sur    Jag ryckte och drog (fast jag visste ju att det hjälper inte direkt, men inget annat funkade..) men hon ville inte med ändå. Så där stod vi i typ 10-15 min. Till sist blev jag så trött på henne och tänkte nästan ge upp, men så viftade jag med grimmskaftet mot rumpan på henne FÖRSIKTIGT  1 gång och så gick hon snällt med HELA vägen tillbaka till stallet, UTAN att stanna 1 enda gång.   Ibland fattar jag inte hur hon e asså, Thorisen..   :P


 

Men det var iallafall den ända jobbiga under dagen!! Sen innan jag gick in i stallet med henne så var hon så lerig så jag spolade av henne på benen. Hon älskar det <3 ;D Sen bara jag myste och borstade henne innan jag sadlade och gick ut i paddocken. Yvonne sa att hon inte blivit riden på typ 2 dagar så hon kunde ha ganska mycket energi. Det hade hon!! :P

 

Idag så tränade jag henne mycket på volter i både trav och galopp. Men först hade jag lagt upp 3 st bommar på varandra så det blev som en "pyramid". Asså de låg kanske 20 cm ovanför marken men Thora hoppade STORA skutt över ändå, sötnosen. Hon älskar verkligen att hoppa <3

 

När jag skulle galoppera var hon jätte-pigg så hon kickade lite i början, men inte så farligt ;P Men det var ju ingen lugn galopp iallafall. Det gick inte att få ner henne i LUGN galopp, hon gasade på, jag var lite rädd att vi skulle välta omkull i kurvorna, men det gick bra. Jag måste träna henne på det, att galoppera lugnare, men hon är ju så glad när hon får galoppera och hoppa så då går det lite väl fort.. :P

 

_______________________________________________________________


 

Mamma va inte där så hon kunde inte fota eller filma. Men när jag va i stallet precis efter ridpasset tog jag några bilder, kanske kommer upp några senare om jag får upp dem på datan ? ;)


 

                     










Av Matilda Olivia - 11 april 2012 12:46

Igår va ju jag hos Thora. Jag kännde mig ganska förkyld när jag skulle åka dit och sen så var det ingen där när jag kom, så jag red inte.. Men jag mockade och gjorde det vanliga innan jag gick och hämtade henne. 


Hon är mycke snällare att hämta i hagen nu än innan. Då ville hon ju inte gå med när vi va INNE i hagen men utanför på vägen gick hon snällt med. Nu är det tvärtom. När vi är inne i hagen följer hon med och på vägen STANNAR hon och backar o sånt.. Hon stannade typ 4 gånger på vägen och försökte rycka grimmskaftet ur handen eller nåt. Jag var lite rädd att hon skulle ta sig loss och sticka, men jag sa till henne och typ skrek lite när hon va dum och till sist slutade hon och följde med snällt tillbaka till stallet. 


Jag red ju inte men istället så borstade jag henne och gjorde en fin fläta i hennes svans ;) Men det tog jätte-lång tid att bortsta igenom den för hela hon var ju blöt och lerig. Eller hon hade ju på sig ett regntäcke i hagen men hon var mest blöt på halsen och benen. Sen var svansen också super blöt och lerig   


 

Sen såg jag att hon hade fått nya skor. Jag tror att det var första gången hon hade skor på sig ;) Hon gick ju barfota förut men nu när vi är igång med att träna henne så är det lika bra att hon får ha skor på sig.

 

Hon är så söt när man ska borsta henne i ansiktet med en super-mjuk bortse som hon har. Då tar hon ner huvet och blundar för hon tycker att det är så skönt <3 ;P Så söt är hon!! <3


 

_______________________________________________________________


 

Idag är jag bara hemma och vilar upp mig lite för jag är förkyld :/ Men imon så ska jag rida Thora :D Hoppas att det INTE regnar bara men om det gör de imon oxå så rider jag ändå!! ;)


 

           


Hahah, jag ser lite ut som en hare (med handen) :P  


 

                               










Av Matilda Olivia - 10 april 2012 12:43

Hellu.. Det e ju inte så fint väder här idag, REGNIGT :( Och jag som ska åka till Thora idag. Jaja, jag tror att jag bara åker till henne idag och gör mina stallsysslor och tar in henne och bara borstar henne och myser.. Om det slutar regna så kanske jag rider lite i paddocken ändå. Egentligen e det ju inte så farligt med lite regn precis men när det blåser mycket och e dåligt väder ute så blir Thora väldigt tittig men, ja, jag får se om jag rider eller inte. Gör nog det om regnet inte ÖSER ner ;)


Jag har vart hos pappa i helgen, vi gjorde inte så mycket precis men han följde med och tittade när jag red Thora i Söndags. Sen igår så fick jag och Jenny en påskpresent. Varsitt Liseberg-kort, så vi kan gå in gratis hela året    Det blir bra eftersom vi åker dit ganska mycket på sommaren!!


 

När jag red Thorisen i Söndags så var ju pappa med, men det var också Jenny. Jenny e ju lite rädd för Thora efter sparken, men då så fick Jenny sitta upp på Thora och så ledde jag runt henne i paddocken. Hahah, Jenny har inte suttit på hästryggen sen i sommras när vi va i England. Så hon va ju lite nervös ;P Men det gick bra, och hon tyckte det va kul!!







Efter att hon ridit så sprang hon iväg och hoppade på deras studsmatta sålänge medans jag red. Då så hoppade jag med Thora lite igen. Förra gången hoppade vi ungefär 30 cm, men denna gången höjde vi upp till 50 cm. Thora va SUPER-GLAD över att få hoppa högre!! Hindret låg på 50 cm, men hon hoppade typ 80 cm istället, hahah <3 Jag va rätt nära på att flyga av 2 gånger, men det gick jätte-bra ändå, och Thora va typ över-lycklig, fina tjejen <3 ;D Yvonne sa att Thora kanske skulle kunna va med på en clearround snart.. :) 


Efter hoppträningen så skrittade jag ut en sväng själv. Det va första gången jag red ut med henne själv men hon brydde sig inte så mycket. När jag skrittat en bit så tog jag lite trav, men sen kom en tant och en gubbe som va ute på promenad och då fick jag sakta av. När jag red förbi dom sa gubben: Vilken sida ska hästen gå på? Då sa jag: Höger :D (såg glad ut). Han sa: Okej.. Och sen glodde han på mig och Thora en lååååång stund tills vi skrittat förbi helt.. ;P Konstiga gubbe, han skrämde mig lite med den där blicken  :O


 

_________________________________________________________________


 

Jag är jätte-sugen på att rida henne idag igen, men snälla kan det bara sluta ÖSA ner regn!? Jag e redan rätt förkyld som jag har ingen större lust att rida i regn idag..


 

_________________________________________________________________


 
Men jag ska försöka hinna ta lite bilder på henne idag.. ;)


 

                   



Av Matilda Olivia - 8 april 2012 09:25

Igår red jag ju uppe på AJRK. Det blev ingen hoppning denna gången, konstigt ? Men vi red barbacka istället. Jag hade Sessan (inte så ovanligt). Men det va jätte-kul. Man förbättrar sin balans om man rider barbacka, tycker jag iallafall. Men övergången från galopp tillbaka till trav barbacka är inte så mysig. Då håller jag typ alltid på att ramla av :P men det gick jätte-bra iallafall. Vi tränade på vägar och red runt koner och sånt. Sen i slutet fick vi rida lite fritt i ridhuset.


Idag så åker jag och Jenny till Thora och sen så hämtar våran pappa oss där efteråt. Jenny är fortfarande lite rädd för Thora efter det som hände sist. (Jenny gick bakom henne = det är ajjabajja!! Vad hände då?? Hon fick en REJÄL spark på låret och det blev ett såhäääääääär stort blåmärke efteråt!!) 


Sen så är vi hos pappa från idag (Söndag) till Tisdag. På tisdag så lämnar han av mig och Jenny hos Thora igen, och efter vi ridit så hämtar mamma oss istället   



 

______________________________________________________________


 

          Jag o Jenny.

 

                       









Av Matilda Olivia - 6 april 2012 22:20

Japp, idag va jag med Alicia. Hon fyller ju år idag, 14 år GRATTIS!! <3 Jag åkte till henne vid typ 3 på eftermiddan, och då lagade hennes pappa och farmor mat, och så vi typ pratade och gjorde lite olika saker :P Sen kom hennes moster och 2 kusiner. Vi hade inte så mycket att göra och Alicia va lite kocko-beng  (förlot) idag ;P Vet inte hur, men på nåt sätt började vi leka jage typ ;PP Med ena hennes kusin och Andrea hennes syster, hahah.. Alicias pappa och det andra vuxna typ nördstämplade oss   Jag tror vi år lite mycke godis o sånt idag ;PPPP hahahahahhahahahah.. ;P


Det va en kul dag iallafall! Innan jag åkte hem igen så satt vi allihop och kollade på deras "familje-foton" från när de hade vart i Egypten för nån månad sen. Herregud va alla skrattade när vi såg alla bilder, hahahahahahahah!! Mycke skratt va det idag iallafall!! <3 :D


Alicias katt Kattis kanske ska få kattungar igen. De vet inte helt säkert än men hon är riktigt tjock just nu. Hon fick det för ett tag sen också, utan att Alicia och alla visste det riktigt. Hon hade bara blivit tjock och sen kom det kattungar. Nu e det typ likadant som förra gången, så vi får se.. ;)


________________________________________________________________


Imon så ska jag upp till AJRK och rida hopplektion. Det kommer bli kul, om jag får Sessan. Nej, men det blir säkert kul ändå, men jag hoppas ändå att jag kan få ta Sessan <3  ;) Sen på Söndag åker jag till pappa och så ska jag rida Thora igen. Jag vet inte vad jag ska träna då, kanske lite mera hoppning ? Men om nån annan ridit henne och tränat hoppning så kanske jag inte ska göra det igen, så jag får se hur jag gör med det..

                

 


                          





Av Matilda Olivia - 5 april 2012 21:48

Hej.. Idag så va det sista dagen i skolan innan Påsklovet!! Imon så e vi ju lediga o veckan efter e det påsklov. På påsklovet kommer jag typ bara va hemma och sen kommer jag rida mycke. Jag rider Thora på Söndag och sen på Tisdag eller onsdag + Torsdag. Sen rider jag ju som vanligt på AJRK på Lördagarna. Nu på Lördag så e det hoppträning. Så jag hoppas att jag får fina Sessan, annars tar jag nog Fanny eller Spencer.. ;)


Jaja, idag så åkte jag till Thora oxå. Och idag så hopptränade jag henne för första gången. Det blåste suuuper mycke så Thora va jätte-tittig och typ halvt stegrade och sparkade o sånt i början. Men sen så skärpte hon sig när jag sa till henne och så va hon rätt snäll men TITTIG! 


Jag började att värma upp på bommarna. Hon gasade på över och tog ett litet skutt över allt i början men sen så trava hon över sååhäääär fint. ;P Sen tog jag lite trav på en volt och hon sparkade ett litet bak-ut språng, busen :PPP Men sen slutade hon. Asså hon bara dummar sig ibland för att testa mig eller för att hon inte ville va med i det dumma blås-regniga-vädret. Sen kom jag in på hindren, det va en kombination (vet att inte alla fattar :P) och hon gjorde nåt konsitg språng över men vi kom över iallafall <3 Så gjorde jag det några gånger, och det gick super! Hon stannade inte nån gång, jag tror hon gillar det mycke, men hon e inte så duktig ännu.


Hindren låg på ca 30-40 cm. Det e ju lågt men hon ska träna upp sig så får vi se om hon kan bli en hopp-häst eller inte?? ;P 


I slutet tog jag lite galopp på spåret så hon fick springa av sig. Hon blev så glad att hon gjorde ett till liiiitet bak-ut språng igen ;PP Hahah.. <3


________________________________________________________________


Imon så får jag min första sovmorgon på jätte-länge!! Det har ju vart skola varje dag och sen har det vart hästarna så fort jag blivit ledig = ingen tid till sovmorgon. Men imon får jag ÄNTLIGEN det, första på typ 2 veckor!! :D


________________________________________________________________







Det blev inga bilder från dagen, för mamma ville inte stå ute i regnet och blåsten, aja..  ;)



 

Imon  fyller Alicia 14 år!! Då ska jag träffa henne och så ska hon få en present av mig. Jag tror hon kommer gilla den, det skulle iallafall jag gjort!! GRATTIS!! <3 ;D


                 






Av Matilda Olivia - 5 april 2012 21:46

Ingen bild

Hannah

Tisdag 3 april 14:48

Hej jag undrar om Thora är din häst eller om det är en som du sköter om;D

 

Matilda Olivia

Torsdag 5 april 21:44

Hej. Thora e min medryttar-häst som jag rider så ofta jag kan!! Fast jag önskar att hon va min.. ;P // Matilda


                          

Av Matilda Olivia - 2 april 2012 21:51

Hejjj. Asså denna helgen har det bara vart hästar typ. I Lördags så åkte jag ju upp till AJRK och då var det teori den gången :/ Jag brukar tycka att det e tråkigt men denna teori-lektionen va faktisk ganska kul. Vi satt inte bara och pratade bla-bla :P Vi tog med hästarna ut i ridhuset, jag hade Sessan såklart, och gjorde lite kul med dom från marken. Typ att dom skulle följa med oss vart vi gick (leda dom) och trava med dem över små hinder o bommar. Sedan skulle man få dem att flytta på sig runt en, utan att man själv skulle flytta på sig (svårt att förklara)   Men då skulle man stå imitten och så skulle man "veva" med grimmskaftet mot hästens rumpa och så flyttade den sig runt i en cirkel runt om en. Sessan var super-duktig på det!! <3 Men det va svårt att trava med henne för hon ville hellre galoppera, så jag fick typ inte stopp på henne i början. Men efter en stund gick det bra..


Sessan: Mmm, betongvägg smakar såå gott.. ^^  

 

Sen igår så va jag och red Thora. Jag åkte upp dit vid 10.00 och så red jag ut med Yvonne som red Alpha, och Terese som red Bittan. Jag red Thorisen <3 Vi red en låååång tur på ca 2 timmar. Vi red i skogen, på grusvägar, på ängar och på bilvägen. Thora va super snäll under hela turen, men vi red ju till ställen där hon aldrig vart på förut så hon blev lite "stissig" och ville inte gå frammåt på vissa ställen och backade tillbaka, men jag fick fram henne igen och sen var hon så snäll så, men pigg!! ;P

När vi kommit ut ur första skogen och kom ut på en "öppen" äng, så va det ett traktor-spår på ängen som vi red på. Men det låg krossade "krukbitar" i början av den, och när man red på den lät det som om man kastade sönder massa fönster. Bittan red först och hon råkade kliva på dom, när hon hörde ljuder blev hon SUPER-RÄDD!! Jag trodde hon skulle skita ner sig, hahah, stackarn.. :/ ;P Thora trodde ju också att det var nåt farligt så hon gjorde typ samma sak. Men Bittan va ju typ jätte-nära på att bara sticka där ifrån och Thora typ likadant, men inte lika "farligt". :P


Sen när vi kommit tillbaka hem igen så stog transporten på gårdsplanen och Alphas ägare var där och skulle hämta henne.. :/ Yvonne och alla var jätte-ledsna för att Alphas riktiga ägare skulle hämta hem henne igen (hon hade vart innackorderad hos Yvonne ett tag). Så nu är det bara 3 st hästar där.... Thora, Bittan och Giggi.


_______________________________________________________________


Jag ska upp och rida Thora igen på Torsdag och Söndag. :D 


På Torsdag ska jag nog träna henne över bommar, det behöver hon lära sig innan vi börjar med hoppningen (om hon nu ska börja hoppas??). Men det är bra träning för henne. Hahah, sist så hoppa hon ju ett jätte-skutt över.. ;P Aja, hon ska tränas på bommarna iallafall.. ;)


 

Här e en film från näst första gången på Thoras rygg. Jag har redan lagt upp den här, men jaja.. Här gjorde hon sina små kickningar men det har hon faktiskt slutat med nu. Eller hon har iallafall inte gjort det på länge..   


 

             
  






Presentation ♥


Hej!
Vi är två tjejer som är födda 98. Vi har lite olika intressen. Läs mer på presentiation!
Kram!

Fråga mig ♥

16 besvarade frågor

Omröstning ♥

Vilken choklad är godast??
 mjölk choklad
 mörk choklad
 vit choklad
 snickers
 mars
 twix
 japp
 kexchoklad
 plopp
 center
 daim
 toblerone
 dumle
 geisha
 bounty

Kalender ♥

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år ♥

Sök i bloggen ♥

Senaste inläggen ♥

Kategorier ♥

Arkiv ♥

Länkar ♥

Besöksstatistik ♥

Översätt ♥

Skriv något i gästboken ♥

Klockan ♥


Ovido - Quiz & Flashcards