matildaocholivia

Alla inlägg under oktober 2011

Av Matilda Olivia - 18 oktober 2011 20:16

Hejhej !! Igår hann jag inte blogga men jag berättar nu istället. Först va vi i skolan och jag glömde nycklarna så jag och Matilda fick gå till vaktmästaren så han fick låsa upp mitt skåp. Sen va de en vanlig dag i skolan. Jag hade ju inga nycklar hem heller och pappa skulle komma hem kl.5 så jag gick hem till Matilda, så bakade vi muffins med Mars i, MUMS (;

Sen åkte jag på rullskid träning och i en nerförsbacke så gjorde jag magplask i diket....  De va typ allt som hände igår.

Idag så gjorde vi inte så mycket i skolan för utom på syslöjden som jag, Matilda och Timothy gjorde gosiga mössor som typ fällde små ull tussar som fasnade på kläderna, inte kul.

Nu är de bara 14 dagar kvar till min förelsedag 

NEJ, nu började de oska tror jag och jag är aldeles ensam hemma med min livrädda hund som sitter i mitt knä. 

    Hejjdå !!        /Olivia <3

       

Av Matilda Olivia - 18 oktober 2011 16:17

HejHej,  Idag va det som vanligt skola och då hände inte så mycke.  På syslöjden så hittade jag och Olivia ett jätte-gosigt tyg så då gjorde vi varsin goooosig mössa, fast dom e inte klara än och så är det kaniner och nallebjörnar på så vi tänker bara ha dom hemma :P 


Som ni kanske ser så är det inte så mysigt väder ute nu och jag som skulle rida idag.  Men jag ska nog rida ändå, jag vet inte för jag ska rida med isabella och mamma o Annicka har inte bestämt vilken tid vi ska komma.    Men annars så har jag mycke läxor.  Jag tog bara med mig engelska, SO och NO läxorna fast jag har spanska oxå men den e till Fredag och jag orkade inte ta med mig den hem......


              



          /  Matilda  <3



Av Matilda Olivia - 17 oktober 2011 21:55

Nu ska jag snart sova, bara borsta tänderna och så, men jag glömde säga att idag när jag hade kommit hem från skolan så ringde Olivia sen och sa att hon va utelåst så då fick hon komma hit tills hennes pappa kom hem.  Och då så fick hon träffa Malla för de hade hon inte gjort än och sen så bakade vi muffins.  det va vanliga muffins fast med Mars-bitar i och dom blev jätte-goda :) 


Imon så är det inte nåt speciellt i skolan, bara det vanliga fast det är syslöjd oxå. 


Nu ska jag sova...................      


                     


           /  Matilda  <3

Av Matilda Olivia - 17 oktober 2011 19:35

Heej.   Jag vet att jag inte skrivit sen i Lördags men jag har vart hos pappa i helgen och då har jag inte hunnit skriva.  Men iallafall,  I Lördags så åkte vi, som vanligt, och badade :P Där träffade jag Åsa och Emilia :) (Dom gick i min,olivias och alicias gamla kör) men innan så köpte vi en ny ridhjälm till mig.  Jag tog 2 kort, den ser ut så här:


  


  Jag tog från 2 olika håll ;)


Och så fick jag en fin mössa från h&m i söndags men jag orkade inte ta kort på den men den e vit och har en boll på :)


Jag ska rida Ruta imon oxå :)    


Till Olivia:  Jag fattar inte vad du menar med förkortningar ?? :P


Min mobil funkar!!  Det är bara nån slags "skiva" eller nåt som hackar när jag "trycker upp" mobilen.  (Jag har en vanlig sony ericsson som man då "trycker upp" och inte nån iphone eller så).


Men jaja....   Nu så vet ni iallafall vad jag har gjort i helgen och nu så har jag inget mer o skriva.....


      /  Matilda  <3

Av Matilda Olivia - 15 oktober 2011 18:01

Osaatko suomea? Toivon niin, sillä tässä tulee tarina pienen pojan nimeltä Pekka.





Eräänä päivävä Pekka, sillä se oli ainoa asia, hän voisi sanoa. Kun Pekka oli hakattu, hän mein kotiin äiti ja sitten äiti sanoo. Sinun täytyy oppia sanomaan ei.

Pekka sammuu hiekkalaatikko uudestaan ja aloittaa pelaamisen ja sitten roistoja ja sanovat: Oletko ollut tarpeeksi voittamaan nyt?

Ei, sanoo Pekka. Kun Pekka on taas nikottu, hän menee kotiin ja äidille sitten äiti sanoo: Sinun opittava sanomaan niin.

Pekka sammuu hiekkalaatikko uudestaan ja aloittaa pelaamisen ja sitten roistoja ja sanovat: Haluaisitko nyrkkeily tai potku-seen?

Molemmat, sanoo Pekka.


Översättning till den blåa texten:


Kan du finska? Hoppas det, för här kommer en historia om en lite pojke som heter Pekka


En dag satt Pekka i sandlådan och lekte, så kom stygga gänget och sa: vill du ha stryk?

Ja, sa Pekka för det var det ända han kunde säga. När Pekka hade fått stryk gick han hem till mamma och då säger mamma: Du måste lära dig att säga nej.

Pekka går ut till sandlådan igen och börjar leka och då kommer stygga gänget och säger: har du fått nog med stryk nu?

Nej, säger Pekka. När Pekka har fått stryk igen går han hem till mamma och då säger mamma: Du måste lära dig säga både och.

Pekka går ut till sandlådan igen och börjar leka och så kommer stygga gänget och säger: Boxning eller sparkning?

Både och, säger Pekka.


Hahahahahaha, stakars Pekka !! Hoppas ni gillade historien, kan fler historier om Pekka.            PussOchKram !!        /Olivia <3



Av Matilda Olivia - 15 oktober 2011 17:25

Tjeeena !! Jag försöker att blogga varje dag om jag hinner, men på helgerna tävlar jag ju hela tiden så jag hinner inte. Men denna helgen ska jag bara lata mig. 

För en stund sen så lagade jag tacos helt själv, de är ju typ den lättaste maträtten man kan laga men ändå. är stolt       


   

Pappa har hittat världens bästa sommar stuga. Det ligger i Svanesund tror jag. Pappa visade bilder och det är 30meter till vattnet och de finns en seglarskola som jag kan sommarjobba på när jag blir äldre. Det är verkligen skit fint. Maybe köper vi de, hoppas verkligen !!                  KramPåEr !!

           /Olivia <3          





Av Matilda Olivia - 14 oktober 2011 21:18

HejHej !! Nu sitter jag och kollar på idol och äter chips.

Hejar på Olle för jag älskar hans afro, har ni sett när han hoppar och håret skakar, hahahahahahaha

Nämen jag gillar han.

Innan var jag på skut banan med pappa men vi glömde aminitionen (stavning) till mitt gevär så jag kunnde inte skuta Pappa sköt in sitt gevär för han ska jaga älg.



Just de, om ni undrar varför jag aldrig skriver förkortningar så är det för att om de är nån som läser bloggen som inte kan så många förkortningar så skulle de bli synd om den som inte fattar vad jag skriver. Så ni inte tror att jag är helt efterbliven...

   Hejjdå!!        / Olivia <3





Av Matilda Olivia - 14 oktober 2011 16:46

HejHej,  Idag är det ju Fredag :)  I helgen så ska jag inte göra så mycke.  Jag ska åka till pappa och han ska köpa en ridhjälm till mig, vi hann inte göra det förra gången så vi gör det imon istället. 


Igår så skulle jag klippa klorna på Milly.  När jag hade klippt den sista klon på ena framtassen så råkade jag klippa lite för långt in så det började blöda.  Och det blödde i typ 15 minuter,  det slutade aldrig :(  Men sen så gjorde det ju de.  Men vi tog papper och så "delade" jag buren (jag satte ner en planka emellan) så fick Milly sitta i sitt lilla rosa hus och vila, och jag gav henne gurka för det älskar hon :)  När jag kom hem från skolan idag så såg jag att Milly satt på sin sida fast inte i sitt hus och Malla va borta, men buren va ju stängd.  så jag lyfte upp huset och där satt Malla, hon hade hoppat över!!  och det va MYCKE högre än va dom e!!  Men jag tog bort plankan nu så jag ska kolla Millys tass snart.


Och igår så gick min mobil sönder :(  så ALLA som har mitt nummer, ring eller sms:a INTE!! 



        /  Matilda  <3

Presentation ♥


Hej!
Vi är två tjejer som är födda 98. Vi har lite olika intressen. Läs mer på presentiation!
Kram!

Fråga mig ♥

16 besvarade frågor

Omröstning ♥

Vilken choklad är godast??
 mjölk choklad
 mörk choklad
 vit choklad
 snickers
 mars
 twix
 japp
 kexchoklad
 plopp
 center
 daim
 toblerone
 dumle
 geisha
 bounty

Kalender ♥

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år ♥

Sök i bloggen ♥

Senaste inläggen ♥

Kategorier ♥

Arkiv ♥

Länkar ♥

Besöksstatistik ♥

Översätt ♥

Skriv något i gästboken ♥

Klockan ♥


Ovido - Quiz & Flashcards