matildaocholivia

Alla inlägg under oktober 2011

Av Matilda Olivia - 11 oktober 2011 16:05

Hej, Jag vet att jag inte har skrivit sen i Söndags men jag har glömt och inte orkat.  Men iallafall, Idag så har jag inte gjort så mycke, bara vart i skolan.  Imon så är det elevens val, och då ska jag och Alicia praoa på Michelin (stavning)  hennes pappa jobbar där. det blir nog inte ICA för att Ulrika har inte hört av sig än. 


På Torsdag så ska jag kanske rida Ruta. Det e lite tråkigt att jag inte får hoppa eller galoppera med henne :(  Och så bockar hon med mig i traven så jag kan typ bara skritta :(  Men dom säger att hon bara testar mig, så jag hoppas att hon testat klart mig snart.


Nu så ska jag ta hand om mina marsvin.  Jag ska borsta båda och fortsätta med att "träna" Malla.  Hon är inte riktigt tam än och så måste hon börja lita på mig lite mer......


            

            Jag saknar dig såå mycke ZILLA <3 :(


           /  Matilda  <3

Av Matilda Olivia - 9 oktober 2011 16:13

Här kommer några bilder från idag :D


  Rebecka stog o pratade med kasper :)   Jag och Ruta när jag hämtade henne från hagen ;)             Här är vi i stallet....            Jag och Ruta  <3     Shania, Kasper och Rebecka :D

 Rebecka och kasper igen ;P                                 Sötaste  Kasper    <3    Hahahah, Katten hoppade upp på mamma så hon tog en bild XD       Jag borstar Ruta, katten är fullt koncentrerad på borsten :P   Hahahahahahahah,  Katten ville leka 


  Det va några bilder från idag......


    /  Matilda  <3

Av Matilda Olivia - 9 oktober 2011 14:51

Dagen....   Vart sådär men ganska kul när jag red med Amanda och hennes kompis, kommer inte ihåg vad hon heter :P  Först så red vi ut i skogen fast det var typ som en jätte-bred "stig". Jag red där förra söndan oxå.  Men iallafall så gick det ganska bra. Vi skrittade mest i början, sen skulle vi trava lite och då började Amandas kompis ponny att bocka och det gjorde Ruta oxå :/  Det var inte kul men det gick bra.  Sen så vände vi  tillbaka för att rida till en travbana som finns där och då va Ruta ganska pigg.Det e svårt att förklara men hon typ "travade på stället"  asså hon travade lika långsamt som när man skrittar (går).  Jag kunde inte få ner henne i skritt !?  Men sen så slutade hon och skrittade snällt. 


Amanda skulle galoppera på travbanan så jag och hennes kompis stog o väntade, våra hästar fick äta gräs så-länge.  Sen så red vi till hennes kompis paddock.  Sen, vid ungefär 12.15, så vände jag tillbaka till stallet.  Ruta stannade HELA TIDEN och gnäggade till alla hästar som hon hörde, jag försökte få fram henne i skritt då och det gick bra i början.  När vi nästan va tillbaka till stallet så stannade hon igen och gnäggade, och jag bankade o bankade (jag hade inget spö med mig) men hon ville inte gå fram. Hon typ frös fast i marken.  När jag hade bankat ganska länge så gav jag upp och ledde tillbaka henne till stallet. 


När jag hade hämtat henne i hagen på morronen, innan jag red med Amanda o hennes kompis, så ställde jag henne i stallgången och skulle borsta henne.  Hon va fast-bunden men hon stack fram med huvet och nosade på en kopp som stog på en stol (jag vet inte vems kopp :P ) så ramlade den ner i cement-golvet (stav) och gick sönder. 


När jag kom hem efter ridturen så ställde jag henne i stallgången igen och när jag precis skulle ta av sadeln så kissade hon jätte-mycke på cement-golvet men jag fick bort det mesta :P 


 Mamma tog lite kort från idag så dom kommer upp senare :)


       /  Matilda  <3

Av Matilda Olivia - 9 oktober 2011 08:32

HejHej, snart så åker jag till stallet för att rida Ruta med Amanda :)  Jag tror att det kommer gå bra, hon brukar vara lugnare när hon rider med en annan häst, även om hon inte känner den andra hästen :P  Jag får helst bara skritta o trava för att hon har ju blivit opererad och så måste hon lära känna mig bättre. 


Imorse så tog jag upp Malla och borstade/kammade henne. Hon har nog aldrig blivit det förut för hon kunde INTE sitta still :P  Men det gick bra iallafall, hon behöver bara vänja sig lite mer :)  Nu så sitter Milly o Malla och äter apelsin och "skalet/bladen" från blomkål.  Milly ÄLSKAR det, fast hon gillar inte apelsinen. 


När jag ger dom grönsaker/frukt så går Milly dit direkt och äter, Malla kommer efter en stund, hon måste ju glo på mig lite först :P  Men iallafall så efter en stund så luktar Malla på grönsakerna/frukten men vill inte ha, så då går hon till Milly och vill ha hennes (även fast de i skålen är likadant) och då så piper Milly jätte-mycke och sen så går Milly iväg för att ta nytt i skålen eftersom Malla tog hennes. Och då tröttnar Malla på de som Milly åt och går efter Milly och vill ha hennes igen :P  Och så håller det på en stund XD  Malla vill va hos Milly hela tiden och Milly tror typ att det är hennes barn :P  Men dom har inte bråkat nånting än så det är bra, Malla retar bara Milly lite, med det där om grönsakerna/frukten ;P


  Nu ska jag snart byta om till ridkläderna.....


    


      /  Matilda  <3

Av Matilda Olivia - 8 oktober 2011 21:12

Jag tog precis lite kort på Milly o Malla <3  Malla försökte hoppa iväg hela tiden så att jag inte kunde ta kort, men här kommer bilderna som gick att ta iallafall :)


                        Malla  <3                         Sötisarna :)                          igen :P      Malla  <3 :D                   Milly <3 :)  

              Och Malla igen  <3  :D


         /  Matilda  <3

Av Matilda Olivia - 8 oktober 2011 17:47

Idag har jag haft det fullt upp!!  Först på morgonen så städade vi hemma och sen ungefär vid 11 så åkte vi till pappa för att hämta Jennys cyklel. Den hade punktering (stav) och pappa hade lagat den.  Sen så åkte vi mot Stenungsund för att hämta mitt nya marsvin. Hon heter Mercury´s Malla, men vi kallar henne bara för MALLA <3

Jag tänker inte döpa om henne.


Hon är jätte-söt!!  Jag la ut en bild på henne igår för jag trodde att vi skulle köpa henne och det gjorde vi också :)


           

                        MIN  Malla  <3


Först när Malla kom hem till oss så va hon rädd och nervös men nu så leker och pratar hon med Milly hela tiden :P  Milly e Jätte-Glad för att hon har fått en kompis :)


Och imon så åker jag till stallet för att jag skulle ju rida med Amanda :)  Jag har inte ridit Ruta på 1 vecka :O  Men imon så ska hon ridas ganska länge ;) 

Hahahahahahah, Malla sitter och glor på mig. Men hon vet ju inte vart hon e eller vem jag e :P Men hon vänjer sig snart :)


Det kanske kommer upp lite bilder på henne o Milly senare ;)


       /  Matilda  <3

Av Matilda Olivia - 7 oktober 2011 19:51

Nu så har jag pratat med Amanda och vi ska rida på Söndag kl.11.00 ungefär :)  Jag hoppas att Ruta är snäll och inte bockar eller nåt sånt men jag tror att det kommer att gå bra :)   


Längtar tills imon. Det ska bli kul att få hem ett till marsvin :D  Och så KANSKE, om jag får för mamma, så ska vi köpa en mössa.  En gooosig mössa för det börjar bli så kallt nu.


Idag efter skolan så åkte Olivia till Stockholm för hon skulle ju springa nån orienterings tävling där.  Men hon kommer väll hem på Söndag.


Imon på kvällen så får ni se en bild på marsvinet :) 

Internet på Jennys laptop funkar inte nu så det blir inga bilder idag iallafall :(


Nu ska jag se på Idol  :P


       /  Matilda  <3

Av Matilda Olivia - 7 oktober 2011 16:07

Heeeej, Idag så är det äntligen FREDAG :D  Ikväll så ska jag äta chips o se på TV/film.  Imon så åker vi till marsvinen och väljer ut en tjej som ska bo hos oss med Milly :)  Marsvinen bor nånstans i Stenungsund.


På Söndag så ska jag rida Ruta igen, och jag ska kanske rida med Amanda (amzzie.bloggplatsen.se) och hennes kompis :)  Men om jag inte kan rida med dom/henne så ska jag rida själv ändå, fast mamma går med. 


Jenny tog med sig sin laptop (som dom fått från skolan) idag så vi kommer att ta MASSA bilder och om det funkar så kommer det nog upp några senare.....          


              /  Matilda  <3

Presentation ♥


Hej!
Vi är två tjejer som är födda 98. Vi har lite olika intressen. Läs mer på presentiation!
Kram!

Fråga mig ♥

16 besvarade frågor

Omröstning ♥

Vilken choklad är godast??
 mjölk choklad
 mörk choklad
 vit choklad
 snickers
 mars
 twix
 japp
 kexchoklad
 plopp
 center
 daim
 toblerone
 dumle
 geisha
 bounty

Kalender ♥

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år ♥

Sök i bloggen ♥

Senaste inläggen ♥

Kategorier ♥

Arkiv ♥

Länkar ♥

Besöksstatistik ♥

Översätt ♥

Skriv något i gästboken ♥

Klockan ♥


Ovido - Quiz & Flashcards